Tort Red Velvet

de miremirc in Torturi, 22 Ian 2012 | 7281 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 lg suc lamaie
  • 1 lg otet
  • 350 ml piure sfecla rosie
  • 250 g faina
  • 225 g unt
  • 225 g crema de branza (Philadelphia, Almette, Mega Image...)
  • 500 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 1/2 lgt extract de vanilie
  • un varf cutit sare

Crema :

  • 400 g crema de branza
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg smantana
  • 1 lgt extract vanilie
  • 1 lgt extract migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Red Velvet:

 Pentru blat : spalam o sfecla mai mare si o punem la fiert in apa. Cand furculita intra usor in sfecla, inseamna ca este fiarta. O lasam sa se raceasca, o curatam de coaja, apoi cantarim 350 g si o facem piure cu blenderul vertical. Piureul il amestecam cu sucul de lamaie stors si cu otetul.

  Separat, mixam untul spuma cu crema de branza, zaharul, ouale pe rand si extractul de vanilie.

  In alt vas amestecam faina, sarea si praful de copt. Peste faina incorporam compozitia cu sfecla rosie si omogenizam. aceasta compozitie o impartim in 3 si coacem 3 blaturi (d=24 cm). Fiecare blat il lasam la copt pana se coace frumos. Verificam cu scobitoarea daca s-a copt.

  Pentru crema : amestecam toate ingredientele bine, lasam putin crema la frigider sa se intareasca daca e prea moale , apoi putem umple cele 3 foi cu aceasta crema pufoasa si delicioasa.Cine doreste o crema mai dulce, poate adauga in plus 100 g zahar pudra.

Spor la gatit !
Sursa mea de inspiratie : Bucatar sub acoperire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Red Velvet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

deyutzky 1

23.01.2012, 12:09

frumosss

Criss 1

23.01.2012, 17:23

Superb! Si bio, daca e colorat cu suc de sfecla.

CaroleCuisine 1

23.01.2012, 21:53

Foarte frumos e ..are un aspect superb..felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache